Council to consider pavilion plan views

January 25 2021

How the new pavilion could look

How the new pavilion could look

DOWNEND and Bromley Heath Parish Council is looking through responses from the public to its plans to replace the pavilion at King George V playing fields.
A total of 86 people responded to the council's consultation, by email, online questionnaire and a tear-out form included in last month's Downend Voice.
The parish council says the responses showed "widespread support" for the new pavilion design.
Some residents raised concerns, mostly over the use of the bar and function room area outside the pavilion's current hours of use, and security of the surrounding area.
The parish council's pavilion working group will meet during February to look at each response to the consultation in detail, to see if changes need to be made in response so that people are happy with the proposals.
It will then present a report which will be considered at February's main parish council meeting, where a decision on moving forward with a planning application will be made.
The parish council has already set aside just under £390,000 for the project, with around £80,000 coming from South Gloucestershire Council, including money paid by developers of local sites in legal deals, and an application made to the Football Foundation for a contribution.
Parish councillor Ben Burton, who chairs the pavilion working group, said the council still hoped to have the new pavilion completed by the end of the year.
He said: "We would like to thank local people for actively engaging in our recent consultation about the design of the proposed new pavilion at Badminton Road playing fields and King George V Park.
"There appears to be widespread support for the design of the pavilion, and we have also received some very constructive ideas about how the facilities can be improved for both users and neighbouring residents.
"We intend to carefully consider the suggestions put forward before finalising the planning application submission.
"The investment in this new pavilion, and the wider park, will further enhance one of Downend's most loved open green spaces."
The new building would be made using pre-fabricated plastisol wall panels and timber cladding, with metal shutters to cover all doors and windows when it is not in use. It would be built on the site of the existing pavilion.